IL MIO SOGNO

Marco Borsato heeft ongelijk gekregen. En hoe! Dat dromen géén bedrog zijn , maar juist waardevol en zelfs noodzakelijk, heb ik mogen ervaren tijdens mijn concert Il mio Sogno op donderdag 19 maart 2015 in La Bonbonnière in Maastricht. Voor mij was het een onvergetelijk moment waar ik al jaren naartoe heb geleefd. Ik was in mijn element. Mijn lang gekoesterde droom werd verklankt.

De muziek tilde me uit boven het moment en liet me mijn droom op het podium leven. Muziek en leven evenals muziek en liefde zijn voor mij hetzelfde. Muziek is de Love of my Life. We hebben, denk ik, juist in deze tijden muziek hard nodig. Waar muziek klinkt, hoort men de universele taal van het hart, die iedereen begrijpt. Ik ben blij dat mijn muzikale droom ook bij het publiek een warm gevoel heeft wakker geroepen. De hartverwarmende reacties na Il mio Sogno hebben mij diep geraakt en me gesterkt in mijn voornemen het niet bij die ene droom te laten. Deze droom smaakt naar meer.

Ik ben dankbaar dat ik mijn persoonlijke operatheater heb kunnen presenteren en dat zoveel mensen met mij volgden in mijn muzikale wereld. Een concert is immers pas een concert als er publiek is. En een droom is pas de moeite waard als hij geleefd wordt en dus uitkomt. Il mio Sogno was dit alles en…veel meer.

Il mio Sogno heeft gelukkig een gevoelige snaar geraakt. De magie van droom en muziek, van de feeërieke entourage van la Bonbonnière en het publiek heb ik op het podium gevoeld. Iedereen die aan het programma heeft meegewerkt – zowel in the spotlight als achter de coulissen- heeft de betovering van dit muziektheater ervaren. Het was een waardevolle, in muziek verklankte droom die me vervult met dankbaarheid en blijdschap. Ik ben iedereen die meewerkte diep dankbaar voor de inzet, ideeënrijkdom, professionaliteit en vriendschap. Ook de sponsoren ben ik uit het diepst van mijn hart erkentelijk. Zij maakten mijn muzikale wensdroom tot een onvergetelijke realiteit. De sponsoren spanden een brug tussen willen en kunnen. Het zou niet gaan zonder deze partijen! De avond heeft me ervan doordrongen dat ik sterker dan ooit wil doorgaan met dromen.

Il mio Sogno is, als het aan mij ligt, het begin van een nieuwe werkelijkheid. Het podium roept. Er zijn nog veel dromen die erom vragen werkelijkheid te worden. Ik ben gesterkt in mijn rotsvaste geloof in de verbeeldingskracht die van dromen uitgaat. Gelukkig dat Marco Borsato het niet bij het rechte eind heeft. Ik heb het, samen met u, bewezen!