SMK PARKSTAD TRAKTEERT TIJDENS SERIOUS REQUEST HEERLEN

SR15

SMK Parkstad trakteert tijdens Serious Request

Wie jarig is trakteert. De SMK viert dit haar haar 65 jarig jubileum. De Muziekschool deelt uit op een manier die haar past. Ze trakteert de gemeenschap op muziek. Er bestaat geen beter cadeau dan muziek. Deze muziekschool staat al 65 jaar garant voor muziekonderwijs en weet mensen te winnen voor deze noodzakelijke taal van het hart.

Ik ben er trots op te kunnen zeggen dat deze muziekschool me heeft gevormd en mede heeft gemaakt tot de mens en zangeres die ik vandaag ben. De muziekschool heeft me geholpen mijn muzikale droom gestalte te geven. Wat is er mooier? Wat is er waardevoller?

Het doet mij dan ook veel deugd dat ik bij gelegenheid van deze feestelijke viering een bescheiden steentje mag bijdragen. Want in plaats van feestvieren gaan we in gezamenlijkheid ons beste muzikale been voor zetten om in actie te komen voor Serious Request. We steunen het goede doel op de manier die bij ons hoort: muzikaal. Van 16 t/m 19 december laat de SMK van zich horen. En hoe!

SMK

Er zijn optredens in de buitenlucht, zoals de etalagespelen waarbij we muziek verzorgen in winkeletalages. We kleden de stad als het ware muzikaal aan en hopen met onze actie iets wezenlijks bij te dragen aan de bewustwording voor dit goede doel. Serious Request komt namelijk op voor kinderen in oorlogsgebieden. Het is hartverwarmend dat wij, hoe bescheiden ook, iets kunnen bijdragen. We laten zien dat we een onderdeel zijn van deze wereld.

Samen met mijn collega’s Marjolein van Gilst, Annet Franck en Ruth Maassen gaan we als K4 tijdens het kidsuurtje in de Rodahal het podium op voor een wervelende, speels bedoelde show. Hiervoor hebben we zelfs danspasjes ingestudeerd. Maar het draait natuurlijk om de leerlingen. Iedereen van 6 tot 70 doet mee.